Hollands Tour

Ons arrangement Hollands Tour met de polders, het water, de geneugten van het platteland en de bedrijvigheid van de stad.

Het arrangement bestaat uit drie overnachtingen en elke dag brengt een ander programma. Het varen met onze sloep is afhankelijk van het weer en kan op één van de dagen.

U wordt verwelkomd met een kopje koffie of thee en een Peperneutje van het huis. Afhankelijk van het weer neemt de schipper/gids u mee met zijn sloep naar het wereldberoemde Unesco-wereld erfgoed; de molens van Kinderdijk!! Een vaartocht van ca. twee uur waarbij u veel wijzer wordt over dit unieke gebied. Mocht het regenen vaart hij op een van de andere dagen.

Op één van de dagen staat een fietstocht langs de Graafstroom gepland, langs eeuwenoude boerderijen en met prachtige vergezichten. In het dorpje Giessenburg gaat u langs bij de Graanschuur. De voormalige graanopslag is omgetoverd tot een historische inpandige winkelstraat waarin meerdere winkels op het gebied van wonen, leven en genieten gevestigd zijn. Als u de deur uitloopt wandelt u door de Graanbuurt, waar van alles te vinden is. Zo kunt u een bezoekje brengen aan de naastliggende uitdragerij van Arie Boer. Deze voormalige meelfabriek is tot de nok gevuld met oude bouwmaterialen, ornamenten, deuren en veel meer. De lampenwinkel van Leida Boer heeft een groot aanbod aan oude en antieke lampen en kroonluchters.

En er is nog veel meer, kijkt u voor meer info op www.graanbuurt.nl. Bij “Lekker eten en drinken“ kunt u tegen inlevering van uw voucher van een kopje thee of koffie met gebak genieten.

In het Wapen van Alblasserdam, een gezellig restaurant aan de haven van het bedrijvige Alblasserdam staat s’avonds een heerlijk drie-gangen-diner (dagmenu) op u te wachten. (drankjes niet inbegrepen in dit arrangement).

Ook is er de dag van de Waterbustour. U fietst naar Alblasserdam en u neemt uw fiets gratis mee op de waterbus. Met uw dagkaart kunt u naar Dordrecht met zijn historische binnenstad, naar de Biesbosch met de bevers en zelfs naar Rotterdam, misschien ook even naar Hotel New York over de Erasmusbrug. Of u blijft lekker aan boord en geniet van het uitzicht en de bedrijvigheid op het water.

De vertrekdag is aangebroken en u geniet nog van een heerlijk ontbijt en als u na het uitchecken nog wilt gaan fietsen dan kunt u de auto bij ons nog tot 17.00 uur gratis laten staan.

Dit arrangement bestaat uit: Koffie of thee met Peperneutje bij aankomst; 3 nachten op een tweepersoonskamer (Lotusbloem of Afrikaantje), incl. een ruim ontbijt, alle belastingen en gebruik van draadloos internet; Vaartocht met schipper/gids van ca. twee uur naar Kinderdijk; Een kop thee of koffie met gebak bij Lekker in Giessenburg; Een dagkaart voor de waterbus, de hele dag geldig op alle routes; een drie-gangen-diner bij het Wapen van Alblasserdam (dagmenu).

Fietsen zijn niet bij het arrangement inbegrepen daar de meeste van onze gasten hun eigen fiets meebrengen. Er zijn eventueel wel fietsen te huur bij ons (1 euro per uur). Wel van tevoren reserveren.

De aankomstdag van dit arrangement is mogelijk van maandag tot en met vrijdag, in verband met de winkelopeningsdagen van de Graanschuur in Giessenburg

Prijs: € 175 p.p. (normaal € 199, uw besparing € 24 per p.p.)

Prijs o.b.v. verblijf van 2 pers.per kamer.

Varen en fietsen in de Alblasserwaard (sloeparrangement).

Met dit leuke, complete arrangement ziet u de beroemde molens ook eens van de andere kant: vanuit een sloep, met een hapje en een drankje bij de hand!

Inclusief:

 • Peperneutje (kruidenlikeurtje) van het huis bij aankomst
 • 2 overnachtingen met uitgebreid ontbijt
 • Lunchpakket samen te stellen bij het ontbijt
 • Een driegangendiner (dagmenu) bij Het Wapen van Alblasserdam.
  Een goed restaurant in het gezellige centrum van Alblasserdam met uitzicht op de haven.
 • Vaartocht met sloep Jamilse incl. schipper, naar de molens van Kinderdijk, duur ca. 2 uur, in de vroege avonduren of het weekend, met drankje en hapje aan boord.
 • Bij slecht weer wijkt u uit naar de gloednieuwe bioscoop Landvast (in de haven van Alblasserdam) waar altijd de nieuwste films te zien zijn (van ca. oktober t/m ca. maart wordt er niet gevaren). U krijgt twee kaartjes.

Prijs: € 125,00 p.p. (normaal 147,50 uw besparing € 22,50 p.p.)
Prijs o.b.v. verblijf van 2 pers. per kamer

Fietsen huren

Voor onze gasten hebben we de beschikking over twee dames/heren fietsen. De kosten bedragen € 1,00 per fiets per uur, met een maximum van €9 per fiets per dag

Verder kunnen we in samenwerking met Bike Totaal Ijzerman in Brandwijk electrische fietsen/ e-bikes verhuren voor € 17,50 per dag. Het is wel van belang deze tijdig te reserveren. Ze staan dan klaar voor u bij ons op de Peperhoeve.

Bruidsarrangement

Een romantische rustpauze als besluit van een hectische dag!

Inclusief:

 • Welkomstbloemetje
 • Badattributen staan klaar in de kamers “Rode Roos”, even lekker opfrissen!
 • Er staat een flesje prosecco voor u klaar met wat heerlijke bonbons.
 • Voor allebei ligt een actueel tijdschrift klaar
 • De volgende morgen een heerlijk ontbijt met een lekker vruchtensapje en een croissantje erbij.
 • Een toepasselijke attentie hoort  daar natuurlijk ook bij
 • U logeert in de bruidskamer, die voor deze gelegenheid romantisch is aangekleed
 • Gebruik van badjassen is inbegrepen

Prijs: € 125,00 per stel 
(normaal € 137,50 uw besparing € 12,50 p.s.)