Akyra

Akyra is onze hond waarin het beste van vele rassen is verenigd. Na wat omzwervingen in het noorden van Nederland verblijft Akyra sinds begin 2006 bij ons en bevindt zich in haar 16e levensjaar. Alle gasten verwelkomt ze met een luide blaf en na het gebruikelijke snuffelen wil ze graag aangehaald worden. Voor spelletjes met een tennisbal of lekke voetbal was ze altijd te porren, maar is nu moeilijk vanwege de leeftijd. Als de temperatuur hoog genoeg is nam ze ook graag een duik in de Alblas. Met recht is zij de animator van de Peperhoeve.

Raisa

is de 2e hond, geboren in 2006 en loopt sinds Okt 2008 op de Peperhoeve rond, Het is een Spaans windhondje en ook in dit geval na een aantal omzwervingen hier beland. Zij is erg nieuwsgierig en brutaal maar ook erg enthousiast naar alles en iedereen. Ondanks haar lange poten springt ze graag op schoot om eens lekker geaaid te worden. Zij is de grootste en snelste knuffel van de Peperhoeve.

Thomas

is een rode kater afkomstig uit een asiel. Reeds vele jaren maakt hij gebruik van de voordelen die deze omgeving hem biedt, zo als het jagen op muizen en ratten met een engelengeduld.

Maar op schoot bij iemand is toch wel het allerbeste. Lekker geaaid worden en maar kopjes geven. Ja, Thomas is wel het gezelligste dier van de Peperhoeve.

Ellert en Brammert

Ellert en Brammert (naar de Drentse sage met de 2 reuzen) zijn onze 10 jarige mini varkens. Vooral als er wat te eten valt zijn ze er als de kippen bij. Met een heel scala aan geluiden hebben ze hun eigen taal die aan duidelijkheid niets te wensen over laat.

Beiden zijn volledig tam en treden iedereen onbevreesd tegemoet en komen snel aangelopen als waren het 2 dametjes op naaldhakken. Deze roze propjes met hun witte haar zijn wel de elegantste dieren van de Peperhoeve.

Kim en Ferry

Dit zijn de 2 dwerggeiten. Samen met de varkens en kippen maken ze het weitje onveilig. Ze zijn gewoon ongeremd en springen gelijk tegen je op zodra je door het hek komt, stel je voor dat er iets eetbaars is (op een veter kan je ook kauwen).

Ferry is het mannetje (gecastreerd) en Kim het zusje. Maar ze vormen wel een echt duo. Dit zijn de meest brutale dieren van de Peperhoeve.

4 Tee’s

(Toosje, Treesje, Treintje en Trixje) zijn de 4 kippen van het ras ‘Noord Hollandse Blauwen’. Met veel toewijding zorgen zij voor uw eitje bij het ontbijt.

Onafscheidelijk van elkaar lopen ze parmantig rond als een theekransje dat elkaar, de hele dag door, de nieuwste roddels vertelt. Deze 4 vormen de ‘deftigste’ dieren van de Peperhoeve.

De dieren in het weitje kunnen onder begeleiding geaaid en geknuffeld worden.