Vanuit de Peperhoeve kunt u alle kanten uit.

U kunt de Alblasserwaard gaan verkennen op de manier die u het prettigst vindt, wandelend, per fiets, met de kano of met de auto.

Kinderdijk windmolens

Heerlijk wandelen

Wandelend kunt u o.a het Oud Alblaspad, het Kinderdijkpad en de Blokweerroute volgen. De lange afstand wandelroute LAW 1-3 loopt langs de Peperhoeve. Er zijn veel nieuwe natuurpaden uitgezet (5 tot 10 km.) en vergeet u niet een stadswandeling te maken door het prachtige Dordrecht of Nieuwpoort.

Prachtige fietsroutes

Als u van fietsen houdt zit u goed in de Alblasserwaard.  De Molenroute die o.a. langs de molens van Kinderdijk voert, waar u een molen kunt bezoeken of een rondvaart kunt maken, de Ooievaarsroute waarbij u het ooievaarsdorp in Groot Ammers aandoet, fietsroutes langs markante boerderijen in de Alblasserwaard en zo zijn er nog veel meer. Fietsen zijn bij ons te huur.

Relaxt varen

Vanuit de aanlegplaats bij de Peperhoeve kunt u een sloeptocht maken naar de molens van Kinderdijk, naar Alblasserdam varen naar de oude sluis en u kunt de Alblas en de Graafstroom afzakken.

Schaatsplezier

’s Winters, als het een tijdje gevroren heeft en het ijs is dik genoeg, worden de beroemde schaatsmolentochten gehouden (25, 50 en 70 km.) maar u kunt ook heerlijk vrijblijvend het ijs op.

En als het weer even wat minder is met de Waterbus naar Rotterdam of Dordrecht om fijn te winkelen.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden in de Alblasserwaard. Klikt u eens op de links hieronder om deze mogelijkheden te bekijken of neem contact met ons op, wij vertellen u er maar al te graag alles over.

Fotografie David van der Mark van de prachtige Kinderdijk
Fotografie David van der Mark van de prachtige Kinderdijk

Een dagje uit naar molencomplex Kinderdijk. Een groot deel van Nederland ligt tot ongeveer 7 meter onder het zeeniveau. Als Nederlanders merken wij hier niets van, dankzij onder andere dijken, duinen, stuwen, sluizen, molens en gemalen. Zelfs bij springvloed blijven de Nederlandse voeten droog, en dat is maar goed ook…

Zilver is al eeuwen vervlochten met ons leven; cultuurhistorisch, als betaalmiddel, in de gezondheidszorg, in de communicatie, in de ruimtevaart… Sterker nog, een leven zonder zilver is niet meer mogelijk.

High_Tea in nieuwe Zilvermuseum_LR

Ervaar en beleef de natuur en de cultuur van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden op het Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt.

Op het streekcentrum staan tentoonstellingen en historische objecten op het terrein opgesteld, zoals o.a. een korenmolen, een bijenstal en een eendenkooi. Hierdoor komt u van alles te weten over de streek en zijn streekproducten. Elk voorjaar zijn ook de zelfstandig en vrij vliegende ooievaars te observeren, die broeden op het terrein.

De Koperen Knop is een particulier museum, gedragen door de gedrevenheid en inzet van ruim 100 enthousiaste vrijwilligers. Gevestigd in een 17e eeuwse boerderij en bestaat uit een historisch boerenerf, museumtuin en enkele bijgebouwen. In het voorhuis is een authentieke deftige boerenwoning. In de vroegere stal een moderne expositieruimte. Daarnaast heeft het hoofdgebouw een ontvangstzolder voor groepsbezoek en permanente klankbeeldpresentaties.